031 010 272KONTAKT
0item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Dostava blaga in plačilo

 

  • Cena dostave za nakupe pod 150 € znaša 3,60 €. (Cena dostave nakupa oziroma artiklov s skupno vrednostjo pod 150 € znaša 3,60 €.)
  • Brezplačna dostava velja za nakupe nad 150 €. (Vsak nakup s skupno vrednostjo (artiklov) nad 150 € bo dostavljen brezplačno; v tem primeru stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) plača ponudnik.)

 

če naročilo oddate do 15:00 ure, artikle odpošljemo še isti dan.

Pogodben partner za dostavo pošiljk prodajalca ENAKUP.si (na naslov, ki ga je navedel kupec) je Pošta Slovenije, vendar si ENAKUP.si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Načina plačila naročenega blaga v spletni trgovini:

  • po povzetju (doplačati je potrebno storitev "odkupnina po povzetju" v višini 0,99 €) ali
  • po predračunu.

 

Izdelki, ki so na zalogi: Predviden rok dostave naročenega blaga (ki je na zalogi) je 1 – 4 delovne dni.

Ob nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo.

Izdelki, ki niso na zalogi: Podstran izdelka, ki ni na zalogi ponuja možnost: Prijavite se in bodite obveščeni, ko bo artikel na zalogi.

če je kupec izbral:

  • način plačila po povzetju, naslovnik dostavljalcu (Pošte Slovenije) plača odkupnino (odkupnino predstavlja: skupna cena artiklov, stroški dostave (cena dostave za nakupe pod 150 € znaša 3,60 €) in "odkupnino po povzetju" v višini 0,99€),
  • način plačila po predračunu, naslovnik plača - skupno ceno artiklov in stroške dostave (cena dostave za nakupe pod 150 € znaša 3,60 €)).

 

Naslovnik prevzame naročene artikle osebno na naslovu, ki ga je kupec vnesel kot kraj prevzema (naslov za dostavo).

če na naslovu, katerega je kupec navedel ni nikogar doma, dostavljalec Pošte Slovenije v nabiralniku pusti obvestilo, na katerem je navedeno mesto prevzema (bližnja pošta/poslovalnica Pošte Slovenije) in rok, kdaj lahko naslovnik prevzame pošiljko. če naslovnik pošiljke ne prevzame v roku, ki je naveden na obvestilu, se pošiljke vrne pošiljatelju.

če ENAKUP.si pravočasno in v skladu s pogodbo odpošlje naročene artikle, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave (Pošta Slovenije). Kupec se izrecno zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave blaga ali drugačnega načina dostave blaga, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave blaga, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec oziroma naslovnik je dolžan prevzeti blago od pismonoše (dostavljalca) na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije.

Kupec oziroma naslovnik je dolžan ob prevzemu preveriti količino in kvaliteto blaga.

Paketu bomo priložili veljavni originalni račun za naročeno blago, z vsemi podatki in v skladu z našimi splošnimi pogoji poslovanja.

Pošiljke bodo dostavljene v skladu s pravili in zmogljivosti Pošte Slovenije.V primeru, da ste se odločili za plačilo po predračunu, bodo izdelki odposlani po prejetem nakazilu.

če kupcu izdelkov ne bo mogoče dostaviti (zaradi ukinitve programa, razprodanih zalog in podobno), ima kupec pravico zahtevati vračilo že plačane kupnine. Razen zahteve po vračilu plačane kupnine se kupec izrecno in brez omejitev odpoveduje drugim načinom povračila nastalih stroškov, plačane kupnine, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23., 24. in 41. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

V primeru dvoma se šteje, da se pri dostavi blaga uporablja veljavna zakonodaja na ozemlju Republike Slovenije, predvsem Obligacijski zakonik in Zakon o varstvu potrošnikov, in to za vse primere.

Obveznost prodajalca je, da izpolni svoje obveznosti iz pogodbe, obveznost mora biti izvršena najkasneje v 45 dneh od dneva naročila, razen če se stranki ne dogovorita drugače oziroma če je na spletni strani izrecno omenjeno, da bo kupljeno blago dobavljeno v roku določenega števila dni.

V kolikor blaga ni na zalogi (tudi v primeru napačno prikazane zaloge na spletni trgovini), ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku, načinu in možnostih dobave.

če imate posebne zahteve Vas prosimo, da jih vpišete pod opombe na dnu naročila.

če imate še kakšno vprašanje v zvezi z zgornjim besedilom pišite na: info@enakup.si

 

ENAKUP.si