031 010 272KONTAKT
0item(s)

V nakupni košari ni artiklov.

Product was successfully added to your shopping cart.

Pravilnik zasebnosti

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Upravitelj spletne trgovine enakup.si, SOLITUS plus s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja enakup.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu enakup.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko enakup.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku enakup.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj enakup.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. enakup.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih enakup.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov enakup.si.

Zaradi uvedbe nove EU zakonodaje o uporabi piškotkov na spletnih straneh, smo vas dolžni vprašati za dovoljenje, in vas prosimo, da sprejmete uporabo piškotkov, saj z njihovo pomočjo naša spletna trgovina bolje deluje in vam lahko nudi boljšo uporabniško izkušnjo.

Ta politika zasebnosti opisuje, kako ENAKUP.si uporablja in varuje vse informacije, ki jih prejme ENAKUP.si ko uporabljate to spletno stran. ENAKUP.si je zavezana k zagotavljanju, da je vaša zasebnost zaščitena. Naj bi vas prosili za določene informacije, ki se jih je mogoče identificirati pri uporabi te spletne strani, potem ste lahko prepričani, da se bo uporabljal le v skladu s to izjavo o zasebnosti. ENAKUP.si lahko spremeni to politiko od časa do časa s posodabljanjem te strani. Vi bi morali preveriti to stran od časa do časa, da se zagotovi, da ste zadovoljni s spremembami.


Posredovanje podatkov tretjim osebam - poslovnim partnerjem

Kupec mora pred oddajo naročila dovoliti posredovanje podatkov tretjim osebam (poslovnim partnerjem) z namenom obdelave in dostave naročila.
Spletna trgovina enakup.si posreduje podatke o naročilu dostavni službi in sicer se posredujejo podatki kupca / naročila:

- ime in priimek
- naslov (ulica, poštna številka, kraj, država)
- ID/DDV številka
- email naslov
- telefonska številka (mobilna ali stacionarna)
- vrednost naročila
- sklic naročila (id naročila)

Brez soglasja vašega naročila žal ne moremo prejeti in posledično tudi ne moremo odpremiti naročila.

Določeni podatki, pridobljeni preko piškotkov, se lahko posredujejo tudi v tretje države.


Pravice uporabnikov po GDPR

 V skladu z uredbo GDPR imajo kupci pravico do:

- dostopa / seznanitve z lastnimi OP
- popravka
- izbrisa („pozabe“)
- omejitve obdelave
- prenosljivosti podatkov
- ugovora

V primeru, da želite karkoli urediti v zvezi z zgoraj navedenimi alinejami, nam prosim pišite na info@enakup.si  in zadevo bomo uredili v zakonsko določenem roku (30 dni).


Kaj so piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Katere podatke zbiramo

Ob obisku spletne strani enakup.si se lahko zbirajo in obdelujejo sledeči podatki:

  • osebni podatki vnešeni preko obrazcev na enakup.si
  • kontaktni podatki, vključno z vašim elektronskim naslovom
  • demografski podatki kot je lokacija, zanimanja, ...
  • ostale informacije in podatki vezano na uporabnikov

Seznam vseh piškotkov ki jih hranimo lahko pregledate v tabeli spodaj.

Na naši spletni trgovini uporabljamo analitične piškotke tehnologije Google Analytics, ki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno trgovino. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne trgovine. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne trgovine, od kje so obiskovalci prišli na to spletno trgovino in strani, ki so jih obiskali znotraj naše spletne trgovine. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani.


Varnost podatkov

Zavezani smo k zagotavljanju, da so vaši podatki varni. Da bi preprečili nepooblaščen dostop ali razkritje, smo vzpostaviti ustrezne fizične, elektronske in vodstvene postopke za zaščito in zagotovitev podatkov, ki jih zbiramo na spletu.


Tabela piškotkov, ki jih uporabljamo

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki jih zbiramo in kakšne informacije vsebujejo.

Naziv piškotkaOpis piškotka
CART Povezava z vašo nakupovalno košarico
CATEGORY_INFO Shranjuje podatke kategorij na strani, ki omogoča, da se strani hitreje prikazujejo
COMPARE elementi, ki jih imate na seznamu izdelkov za primerjavo.
CURRENCY privzeta valuta za prikaz
CUSTOMER Šifrirano različica vaše šifre stranke s trgovino.
CUSTOMER_AUTH Indikator, če ste trenutno prijavljeni v trgovino.
CUSTOMER_INFO Kodirana različica skupine stranke, kateri pripadate.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Shrani ID segmenta stranke
EXTERNAL_NO_CACHE Oznaka, ki označuje, ali je predpomnjenje onemogočeno ali ne.
FRONTEND Vaš ID seje na strežniku.
GUEST-VIEW Omogoča gostom, da urejajo svoja naročila.
LAST_CATEGORY Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT Zadnji artikel, ki ste si ga ogledali.
NEWMESSAGE indikacija, ali je bilo prejeto novo sporočilo.
NO_CACHE Označuje, ali je dovoljena uporaba predpomnilnika.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povezava do informacij o košarici in zgodovini, če ste to zahtevali.
POLL ID kakršnih koli anket, v katerih ste nedavno sodelovali.
POLLN Informacije o anketah v katerih ste glasovali
RECENTLYCOMPARED Artikli katere ste nedavno primerjali
STF Informacija o produktih katere ste poslali prijateljem.
STORE pogled trgovine/jezika katerega ste izbrali za prikaz.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Označuje, ali stranka dovoljuje uporabljati piškotke.
VIEWED_PRODUCT_IDS Artikli, ki ste si jih nedavno ogledali
WISHLIST Šifriran seznam artiklov, dodan na vaš seznam želja.
WISHLIST_CNT Število artiklov, ki so dodani na vaš seznam želja.
_utma Trajni - To naključno ustvarjeno število se uporablja za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta. Hrani se 2 leti.
_utmb Trajni - To naključno ustvarjeno število se uporablja v povezavi z _utmc za izračun povprečnega časa obiska spletnega mesta. Hrani se 2 leti.
_utmc Sejni - To naključno ustvarjeno število se uporablja v povezavi z _utmb za izračun povprečnega časa obiska spletnega mesta. Hrani se do konca seje.
_utmz Trajni - To je naključno ustvarjeno število in informacija o tem kako ste prišli na to spletno stran (npr. direktno ali prek povezave, iskalnika, sponzorirane povezave). Hrani se 6 mesecev.
_utmt Trajni - Omejevanje pogostosti zahtevkov. Hrani se 10 minut
_utmv Trajni - To je naključno število, ki se uporablja za shranjevanje različnih vrednosti. Hrani se 2 leti.
ASPSESSIONID Sejni - Omogoča delovanje spletnih strani. Hrani se do konca seje
PHPSESSID Sejni - Omogoča delovanje spletnih strani. Hrani se do konca seje